woensdag 8 februari 2017

From east to west


7 feb: Voetpadkloof – Graskop 270 km

 


We laten de eindeloze vlaktes achter de rug en gaan weer de hoogte in, ook al wordt dit gebied het Kruger Lowveld genoemd. Dit is de streek (nog altijd groter dan België) waar elke Zuidafrika toerist op afkomt: Kruger Park, Blyde River Canyon, Pilgrim’s Nest.                          
En dat merk je meteen aan het drukker wordend verkeer en nog meer aan de souvenirstandjes bij elk  toeristische hotspot. Elke dag opnieuw, uren turend vanonder een parasol of schaduw van een boom of gewoon in de blakende zon. En als er dan een mogelijke klant (lees: blanke) opduikt, zich uitslovend in vriendelijkheid en witte tanden smile, hopend hiermee  hun avondeten te kunnen verdienen.                                                                                                                                                        Zoals in Pilgrim’s Nest, een gouddelvers spookstadje dat keurig gerestaureerd is. Bij een fotorondje oud kerkhof valt het me op hoeveel “unknown” schamele graven er zijn, de droom en glamour van de gelukszoekers is hier blijkbaar ver weg, Tijdens onze verkenning van het plaatsje wordt onze  -inmiddels aardstoffige- auto door 2 guitige kereltjes onder handen genomen met water en spons om breedsmiling een fooi af te wachten. “Thats not my car guys, I had a brown one” – eerst ongeloof, dan gegiechel dat wel verzuurd als ik hen 100 Rand geef. (100 Rand = € 7) “No sir, it’s 200 Rand, we zijn met twee.” Met alle chinezen maar niet met deze belg. “I think it’s already more than enough” wetend dat ze hiermee al 2 avondmalen kunnen voorzien.

Dankzij de wondere wereld van het internet heb ik een blokhut kunnen boeken voor 2 dagen, ver weggestoken in het landschap bij Lisbon Waterfalls. Een WAW-gevoel overvalt ons, alle gerieflijkheid van ingerichte keuken, badkamer, terras en de nabijheid van een zacht ruisend riviertje. Enkel de zon en horden vogeltjes zullen ons gezelschap houden, de boze wereld is weer even héél ver weg. En dat allemaal voor nog niet de prijs van één avondmaal in Belgikske.
 Bowers Pass over de Transvaalse Drakensbergen naar de Lowveld
 Unnamed golddiggers @ Pilgrim's Nest
 Lisbon's Hideway
Lisbon Falls

Geen opmerkingen:

Een reactie posten